Fullkornspasta med chilipesto, pinjenötter och feta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fullkornspasta med chilipesto, pinjenötter och feta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spiralpasta fullkorn

10.0 

dl

Pinjenötter

3.0 

msk

Fetaost

200.0 

gram

Soltorkade tomater

200.0 

gram

Chilipesto

8.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 309

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2803 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Spiralpasta fullkorn 10.0 dl 43%

Pinjenötter 3.0 msk 6%

Fetaost 200.0 gram 21%

Soltorkade tomater 200.0 gram 12%

Chilipesto 8.0 msk 24%

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.

  2. Rosta pinjenötter några minuter i panna på hög värme utan matfett tills de fått färg.

  3. Strimla soltorkade tomater.

  4. Häll bort pastavattnet i durkslag.
    Lägg tillbaka i kastrullen. Smula ner fetaost och tillsätt tomat och pesto. Blanda.
    Strö över rostade pinjenötter.

Kockens kommentar

Pesto smaksatt med chili finns att köpa i butik. Testa gärna att byta ut mot vanlig eller annan smaksatt pesto. Soltorkade tomater finns att köpa färdigstrimlade på burk. Komplettera gärna med hackad korv i anrättningen.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Fullkornspasta med chilipesto, pinjenötter och feta