Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 309

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Spiralpasta fullkorn 10.0 dl 43%
Pinjenötter 3.0 msk 6%
Fetaost 200.0 gram 21%
Soltorkade tomater 200.0 gram 12%
Chilipesto 8.0 msk 24%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Rosta pinjenötter några minuter i panna på hög värme utan matfett tills de fått färg.
- Strimla soltorkade tomater.
- Häll bort pastavattnet i durkslag.
Lägg tillbaka i kastrullen. Smula ner fetaost och tillsätt tomat och pesto. Blanda.
Strö över rostade pinjenötter.
Kockens kommentar
Pesto smaksatt med chili finns att köpa i butik. Testa gärna att byta ut mot vanlig eller annan smaksatt pesto. Soltorkade tomater finns att köpa färdigstrimlade på burk. Komplettera gärna med hackad korv i anrättningen.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Fullkornspasta med chilipesto, pinjenötter och feta
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre