Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax varmrökt

500.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Matfett (smör)

2.0 

msk

Mjölk

3.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

msk

Muskot riven

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1532 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 253 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax varmrökt 500.0 gram 55%

Ägg 3.0 styck 12%

Matfett (smör) 2.0 msk 13%

Mjölk 3.0 dl 12%

Vetemjöl 3.0 msk 6%

Muskot riven 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om ägg > Äts ej

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Skär laxen i mindre bitar. Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.

  2. Smält smöret i en kastrull.
    Tillsätt mjöl under vispning.
    Späd med mjölken och låt koka upp.
    Låt sedan småkoka i 5 minuter.
    Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna.

  3. Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna.
    Häll över i en smord ugnssäker form.
    Sätt in i ugnen i ca 40 min till fin yta.

  4. Servera gärna med en grönsallad och vitt gott bröd till.

Passar till

Grönsallad helt enkelt

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Laxgratäng