Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1532 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lax varmrökt 500.0 gram 55%
Ägg 3.0 styck 12%
Matfett (smör) 2.0 msk 13%
Mjölk 3.0 dl 12%
Vetemjöl 3.0 msk 6%
Muskot riven 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om ägg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 200ºC. Skär laxen i mindre bitar. Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.
- Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjöl under vispning.
Späd med mjölken och låt koka upp.
Låt sedan småkoka i 5 minuter.
Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna. - Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna.
Häll över i en smord ugnssäker form.
Sätt in i ugnen i ca 40 min till fin yta. - Servera gärna med en grönsallad och vitt gott bröd till.
Passar till
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Laxgratäng
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre