Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 30
Recept: 2110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 33%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 100.0 gram 34%
Mörk choklad 200.0 gram 51%
Cornflakes 5.0 dl 11%
Apelsin hel 0.5 styck 2%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Smält smör i en kastrull.
Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt.
Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Choklad får aldrig koka. - Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.
- Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.
- Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering.
Kockens kommentar
Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare. Choklad får aldrig koka utan skall värmas försiktigt, t.ex. i vattenbadsskål.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Krispiga choklad- och apelsinflingor
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm