Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 237
    
                Kcal / portion: 679
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2715 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 19%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 500.0 gram 33%
Lax gravad 300.0 gram 20%
Äggula 3.0 styck 6%
Potatismjöl 1.0 msk 1%
Vispgrädde 3.0 dl 40%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Skär den färska laxen i bitar. 
Lägg den färska laxen, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till en slät smet. - Sätt på ugnen på 175 grader och smöra en patéform.
 - Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxskivorna/stavarna och laxsmeten i patéformen.
 - Fyll en plåt med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
 - Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås.
 
Passar till
Fler recept inom Smårätter
Liknande recept som Laxpaté
- 
                
                  
                
                Påskris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Gubbrörapaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med ägg och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Potatiskaka med ägg och ansjovis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Löjroms- och sillamuse
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Limegravad lax med pepparrotsmousse
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 
              
              
                    