Laxfilé ā la Willy

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laxfilé ā la Willy

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

700.0 

gram

Vindruvor

100.0 

gram

Smör normalsaltat

 

 

 

Schalottenlök

4.0 

st små

Torrt vitt vin

5.0 

dl

Vatten

2.5 

dl

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Creme fraiche

2.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3148 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 648 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 700.0 gram 40%

Vindruvor 100.0 gram 2%

Smör normalsaltat 0%

 

Schalottenlök 4.0 st små 2%

Torrt vitt vin 5.0 dl 11%

Vatten 2.5 dl 0%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Creme fraiche 2.5 dl 26%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 17%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skala druvor, halvera och kärna ur.
    Bena ur laxen. Sätt ugnen på 160°C.

  2. Lök: Skala och finhacka lök.
    Smöra en långpanna och bred ut löken. Häll över lite vin och ställ i ugn i ca 10 min.

  3. Lax: Lägg laxen i pannan med skinnsidan upp. Häll på resten av vinet, vatten+fond. Sätt i ugn 15-20 min.

    Flytta sedan över laxen till ett fat och ta av skinnet. Täck över med folie eller lock.

  4. Sås: Häll över spadet från laxen i en kastrull och vipa ner crčme fraiche och lite smör. Låt småkoka i ca 30 min.

  5. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

  6. Druvor: Stek vindruvorna hastigt i en panna med lite smör.

Kockens kommentar

Receptet inspirerat av Chef de cuisine Willy Wyssenbach, Continental, Oslo, Norge. Lättsam mat som kan ätas kall. Passar på smörgåsbordet eller som sommarmat.

PASSAR TILL

Pressad potatis

Fler recept inom Lax i påsk

Liknande recept som Laxfilé ā la Willy