Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2089 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 600.0 gram 52%
Ostronskivling färsk 150.0 gram 2%
Rödlök 1.0 styck 3%
Cocktailtomater 6.0 styck 1%
Basilika 1.0 kruka 0%
Olivolja 1.0 dl 36%
Sojasås 4.0 msk 2%
Forellrom saltad 50.0 gram 3%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Svamp: Rensa och skär i tunna skivor.
Hetta upp olja i panna och stek svampen i cirka 5 min tills den blir brun och krispig.
Låt svampen kallna. Sätt ugnen på 200ēC. - Laxbädd: Skala och finhacka rödlök.
Skär tomaterna i klyftor.
Hacka eller riv basilikablad.
Blanda ingredienserna med svamp, soja och resten av oljan. - Lax: Skär laxen i 1 cm tjocka skivor.
Lägg laxen i smord ungsfast form och sätt in i ugnen i cirka 3 min tills fisken är halvstekt. - Lägg laxen på laxbädden.
Toppa med forellrom.
Pressa över limejuice.
Fler recept inom Lax i påsk
Liknande recept som Saumon surprise (laxöverraskning)
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax (Buffé)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxaladåb - kall inkokt lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Saumon surprise (laxöverraskning)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan