Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxsida färsk 400.0 gram 56%
Strösocker 4.0 msk 18%
Salt 3.0 msk 0%
Garam masala 1.0 msk 1%
Sås:
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 18%
Citronskal 1.0 styck 0%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Honung 1.0 msk 5%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (24 tim )
- Blanda socker, salt och garam masala. Klappa in laxen med blandningen. Ställ i kyl i ett dygn.
- Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i 1 timme.
Kockens kommentar
Smakar man på Garam Masala så känner man igen de juliga kryddorna, därför är den toppen till laxen. Ett litet tips är att prova den på äppelpajen också, blir lite sting.
Fler recept inom Lax i påsk
Liknande recept som Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax (Buffé)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxaladåb - kall inkokt lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Saumon surprise (laxöverraskning)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan