Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis mjölig sort 0.8 kilo 17%
Gul lök 1.0 styck 2%
Lax gravad 400.0 gram 22%
Dill 1.0 kruka 1%
Grädde 5.0 dl 55%
Ströbröd 0.5 dl 3%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och strimla lök och potatis. Skinna av och strimla lax. Hacka dill.
- Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Avsluta med lax och dill. Salta och peppra.
- Häll över grädde. Strö över ströbröd. Grädda i ugnen cirka 1 timme.
- Servera med knäckebröd och ost.
Kockens kommentar
Grädden står för mer än hälften av kalorimängden. Använd en mindre fet grädde om du tänker på vikten.
Fler recept inom Lax i påsk
Liknande recept som Janssons laxfrestelse
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax (Buffé)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxaladåb - kall inkokt lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Saumon surprise (laxöverraskning)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan