Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 387

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1548 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 70%
Äpple utan skal 2.0 styck 8%
Lag:
Gul lök 1.0 styck Äts ej
Blekselleri 1.0 stjälk Äts ej
Vitpeppar hel 10.0 korn Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Cider (torr) 7.5 dl Äts ej
Vatten 1.0 liter Äts ej
Rödvinsvinäger 2.0 msk Äts ej
Salt 1.0 msk Äts ej
Sås:
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 15%
Äpple rött, syrligt 2.0 styck 7%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Lägg lax i en form bara något större än laxen. Skala och klyfta lök. Koka upp ingredienserna till lagen. Slå lagen över laxen.
- Täck formen med folie. Stick in en termometer till mitten av laxen. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är cirka 48 grader. Tag ut och låt kallna i lagen. Låt ligga kallt över natten.
- Ta upp laxen från lagen. Skär äpplen, de som inte ska vara i såsen, i klyftor och koka upp i lagen.
- Skala äpple till såsen lite slarvigt. Riv på ett rivjärn. Blanda med yoghurt. Riv i citronskal. Blanda och låt stå i minst 20 minuter.
- Servera lax, äpplen och sås med nykokt färskpotatis.
Fler recept inom Lax i påsk
Liknande recept som Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax (Buffé)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxaladåb - kall inkokt lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Saumon surprise (laxöverraskning)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan