Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2700 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 1.0 kilo 67%
Rosépeppar krossad 3.0 msk 1%
Dill 1.0 kruka 1%
Citron juice+skal 2.0 styck 2%
Salt 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Olivolja 1.0 dl 28%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skiva lax tunt. Finhacka dill.
- Lägg rosépeppar i mortel och krossa. Blanda i dill, juice och skal från citron, salt, socker och olivolja. Mortla väl.
- Lägg laxskivor på ett fat och gnid in rosémarinaden. Låt stå minst en timme.
Fler recept inom Lax i påsk
Liknande recept som Snabbgravad rosélax (Buffé)
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax (Buffé)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxaladåb - kall inkokt lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Saumon surprise (laxöverraskning)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan