Snabbgravad rosélax (Buffé)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Snabbgravad rosélax (Buffé)

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Laxfilé färsk

1.0 

kilo

Rosépeppar krossad

3.0 

msk

Dill

1.0 

kruka

Citron juice+skal

2.0 

styck

Salt

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Olivolja

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2700 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 17%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 206 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 1.0 kilo 67%

Rosépeppar krossad 3.0 msk 1%

Dill 1.0 kruka 1%

Citron juice+skal 2.0 styck 2%

Salt 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 msk 2%

Olivolja 1.0 dl 28%

Tillagning (2 tim )

  1. Skiva lax tunt. Finhacka dill.

  2. Lägg rosépeppar i mortel och krossa. Blanda i dill, juice och skal från citron, salt, socker och olivolja. Mortla väl.

  3. Lägg laxskivor på ett fat och gnid in rosémarinaden. Låt stå minst en timme.

Fler recept inom Lax i påsk

Liknande recept som Snabbgravad rosélax (Buffé)