Saffransrisotto med kräftstjärtar (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffransrisotto med kräftstjärtar (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Avorioris

3.0 

dl

Schalottenlök

2.0 

styck

Matfett (matolja)

2.0 

msk

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Kycklingbuljong avfettad

4.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Saffran

0.5 

gram

 

Tillbehör:

 

Västerbotten hårdost

100.0 

gram

Kräftstjärtar konserverade

200.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1884 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 297 gram)

Ingredienser

Visa:

Avorioris 3.0 dl 46%

Schalottenlök 2.0 styck 2%

Matfett (matolja) 2.0 msk 13%

Torrt vitt vin 2.0 dl 7%

Kycklingbuljong avfettad 4.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond 0%

Saffran 0.5 gram 0%

 

Tillbehör:

Västerbotten hårdost 100.0 gram 20%

Kräftstjärtar konserverade 200.0 gram 10%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om ris > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Fräs lök och ris i matfett (olja) i en kastrull några minuter på medelvärme tills det börjar ta färg.
  3. Tillsätt vin, vatten, fond och saffran. Låt småkoka på låg värme enligt anvisning på paketet, tills allt vatten kokat in (15-20 minuter). Låt det inte koka torrt.
  4. Riv ost och skala krätfstjärtar om så behövs. Tillsätt ost och kräftstjärtar till risotton strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Fungerar som tillbehör till mat, eller som lättare måltid. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.

Passar till

Röding med risotto

Fler recept inom Stekt ristillbehör

Liknande recept som Saffransrisotto med kräftstjärtar (tillbehör)