Sesamsillsallad med blandat grönt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesamsillsallad med blandat grönt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

5-minuterssill

3.0 

gram

Körsbärstomater

12.0 

styck

Gurka

1.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

 

Dressing:

 

Valnötsolja

2.0 

dl

Sojasås japansk

2.0 

msk

Sesamfrön

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om smaksättaroljor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Samuel Adams Boston Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1788 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 19%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 159 gram)

Ingredienser

Visa:

5-minuterssill 3.0 gram 0%

Körsbärstomater 12.0 styck 3%

Gurka 1.0 styck 3%

Rödlök 0.5 styck 2%

Rucolasallat 100.0 gram 2%

 

Dressing:

Valnötsolja 2.0 dl 84%

Sojasås japansk 2.0 msk 1%

Sesamfrön 2.0 msk 6%

 

Kockskolan:

Om smaksättaroljor > Äts ej

Tillagning (12 min )

  1. Skär tomaterna i 4 klyftor vardera. Dela gurkan i portioner (cirka 10 cm långa). Skiva gurkbitarna tunt. Skala lök och skiva till lökringar. Skär sillen i små bitar.
  2. Blanda dressing.
  3. Lägg upp sallat på tallrikar. Lägg på sill och gurka. Lägg lökringar över. Garnera runt om med tomatklyftor. Häll på dressing.

Kockens kommentar

Valnötsolja är en så kallad smaksättarolja. Läs mer > Om smaksättaroljor.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Sesamsillsallad med blandat grönt