Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Couscous

5.0 

dl

Saffran

1.0 

förp.

Vatten

5.0 

dl

 

Fänkål

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

st stor

 

Aubergine

1.0 

st stor

Squash

1.0 

styck

Paprika röd-gul-grön

2.0 

styck

 

Honung flytande

2.0 

msk

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 485

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1941 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 627 gram)

Ingredienser

Visa:

Couscous 5.0 dl 74%

Saffran 1.0 förp. 0%

Vatten 5.0 dl 0%

 

Fänkål 1.0 styck 3%

Rödlök 1.0 st stor 4%

 

Aubergine 1.0 st stor 6%

Squash 1.0 styck 3%

Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 3%

 

Honung flytande 2.0 msk 7%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Grönsaker i ugn: Ansa fänkål, skala lök. Grovskär i bitar. Lägg i långpanna.
    Häll över lite olja. Sätt i ugn ca 15 min.

    Dela aubergine på längden och skiva.
    Ansa squash och paprika. Skär i bitar. 
    Blanda med grönsakerna i långpannan.

    Häll på lite olja, honung, salta och peppra.
    Sätt i ugn ca 45 min, vänd runt ngn gång.
    Grönsakerna skall ha mjuknat, fått färg.

  3. Couscous: Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 min. Rör om och blanda ner grönsakerna.

Kockens kommentar

Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter behöver längre stektid och tas med i första omgången i ugnen.

Fler recept inom Gröna rätter

Liknande recept som Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker