Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 485

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1941 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Couscous 5.0 dl 74%
Saffran 1.0 förp. 0%
Vatten 5.0 dl 0%
Fänkål 1.0 styck 3%
Rödlök 1.0 st stor 4%
Aubergine 1.0 st stor 6%
Squash 1.0 styck 3%
Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 3%
Honung flytande 2.0 msk 7%
Olivolja 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grönsaker i ugn: Ansa fänkål, skala lök. Grovskär i bitar. Lägg i långpanna.
Häll över lite olja. Sätt i ugn ca 15 min.
Dela aubergine på längden och skiva.
Ansa squash och paprika. Skär i bitar.
Blanda med grönsakerna i långpannan.
Häll på lite olja, honung, salta och peppra.
Sätt i ugn ca 45 min, vänd runt ngn gång.
Grönsakerna skall ha mjuknat, fått färg. - Couscous: Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 min. Rör om och blanda ner grönsakerna.
Kockens kommentar
Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter behöver längre stektid och tas med i första omgången i ugnen.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan