Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 1
Recept: 473 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 2.0 st stora 54%
Ägg 2.0 styck 27%
Ströbröd 0%
Spenat färsk 400.0 gram 15%
Timjan färsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala rotsellerin och skär den 1,5 cm tjocka skivor. Stansa ut biffar med en formring.
- Koka skivorna i lättsaltat vatten ca 6 min.
Låt svalna på hushållspapper. - Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik.
Häll ut ströbröd på en flat tallrik.
Vänd selleribiffarna först i äggvispet och därefter i ströbröd. Låt vila en stund. - Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna utan att bränna dem, tills de blir gyllenbruna.
- Hetta upp olivolja i en annan stekpanna och stek den färska spenaten på medelhög värme tills den blir krispig (ca 1 min).
- Varva rotselleribiffar med spenat. Salta och peppra. Garnera med en kvist timjan.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk)
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan