Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 10
Recept: 947 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Cannellinibönor konserverad 2.0 burkar 90%
Paprika röd 1.0 styck 4%
Paprika grön 1.0 styck 3%
Purjolök 0.5 styck 3%
Kantarellfond konc. } 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Häll bort hälften av spadet i bönburkarna.
Häll resten av bönor och spad i en panna.
Låt småkoka 5 min eller mer tills bönorna blir genomvarma (bönorna tål lång koktid). - Ansa paprika och skär i mindre bitar.
Ansa och skiva purjolöken tunt.
Tillsätt paprika, purjo och fond till bönorna.
Låt puttra 5-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Cannellini med paprika
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan