Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 83

GBR (GI) / port: 4
Recept: 333 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Kronärtskocka 4.0 st stora 100%
Salt 0%
Tillbehör:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Skaften innehåller mindre ätliga hårda trådar. För att slippa dessa kan man före kokningen försiktigt bryta loss skaftet mot en bordskant.
- Lägg kockorna i en stor kastrull med lätt saltat vatten, som väl täcker bladen. När de största bladen lossar lätt, är de klara.
Koktid: Stora 30-50 min. Små 20-30 min. - Serveras varma med smör till, gärna utrört med lite citron, eller med citronsaft i äggkoppar.
Kockens kommentar
Ätinstruktion: Dra loss bladen ett och ett och doppa den köttiga nedre delen i smör/citron och dra av köttet mellan tänderna. Ta bort "skägget" varefter botten kan ätas med kniv och gaffel.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Kronärtskocka helt enkelt
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan