Filodegsrullar med quornfärs och myntayoghurt (plockmat)

Filodegsrullar med quornfärs och myntayoghurt (plockmat)

Lägg till ingredienser

Sats (48 bitar): 1

Quorn färs }

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Spiskummin mald

2.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Slätpersilja finhackad

1.0 

msk

Filodegsark (50x25cm)

16.0 

styck

Rapsolja

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Matyoghurt

2.0 

dl

Mynta färskhackad

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 3121

GBR (GI) / port: 196

Recept: 3121 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 1520 gram)

Ingredienser

Visa:

Quorn färs } 300.0 gram 10%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Spiskummin mald 2.0 msk 2%

Ägg 2.0 styck 4%

Slätpersilja finhackad 1.0 msk 0%

Filodegsark (50x25cm) 16.0 styck 74%

Rapsolja 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Matyoghurt 2.0 dl 7%

Mynta färskhackad 2.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Kock: Pernilla

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (45 min )

  1. Tina quornfärsen. Skala och finhacka gul lök. Skala och pressa vitlök. Hacka eller strimla persilja och mynta. Olja in en ugnsplåt. Sätt ugn på 200ºC.
  2. Hetta upp olja i panna på medelvärme och fräs lök och vitlök mjuk, utan att bränna. Tillsätt quornfärs och spiskummin. Stek i ett par minuter. Rör ner ägg och bladpersilja. Salta.
  3. Lägg två filodegsark på varandra. Lägg på färsblandning. Vik in kanterna och rulla ihop. Pensla med rapsolja. Lägg över på smord ugnsplåt. Gör nästa.
  4. Sätt in i ugn cirka 5 minuter tills degen svällt upp och fått fin färg.
  5. Blanda youghurt med mynta. Salta.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Filodegsrullar med quornfärs och myntayoghurt (plockmat)