
Filodegsrullar med quornfärs och myntayoghurt (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 3121

GBR (GI) / port: 196
Recept: 3121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quorn färs } 300.0 gram 10%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Spiskummin mald 2.0 msk 2%
Ägg 2.0 styck 4%
Slätpersilja finhackad 1.0 msk 0%
Filodegsark (50x25cm) 16.0 styck 74%
Rapsolja 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Matyoghurt 2.0 dl 7%
Mynta färskhackad 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Om filodeg > Äts ej
Tillagning (45 min )
- Tina quornfärsen. Skala och finhacka gul lök. Skala och pressa vitlök. Hacka eller strimla persilja och mynta. Olja in en ugnsplåt. Sätt ugn på 200ºC.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme och fräs lök och vitlök mjuk, utan att bränna. Tillsätt quornfärs och spiskummin. Stek i ett par minuter. Rör ner ägg och bladpersilja. Salta.
- Lägg två filodegsark på varandra. Lägg på färsblandning. Vik in kanterna och rulla ihop. Pensla med rapsolja. Lägg över på smord ugnsplåt. Gör nästa.
- Sätt in i ugn cirka 5 minuter tills degen svällt upp och fått fin färg.
- Blanda youghurt med mynta. Salta.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Filodegsrullar med quornfärs och myntayoghurt (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan