Lägg till ingredienser

Satser (ā 30st): 1

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Sirap ljus

1.0 

msk

Äggula

1.0 

styck

 

Vetemjöl

3.5 

dl

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Kanel mald

1.0 

tsk

Ingefära mald

1.0 

tsk

Bikarbonat, natron

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 442

Kcal / portion: 2000

GBR (GI) / port: 77

Recept: 2000 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 20%

Kolhydrater: 59%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 452 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 36%

Strösocker 1.0 dl 19%

Sirap ljus 1.0 msk 3%

Äggula 1.0 styck 3%

 

Vetemjöl 3.5 dl 37%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%

Tillagning (40 min )

  1. Rör ihop (rumsvarmt) smör, socker och sirap. Tillsätt äggula under omrörning. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Blanda huvuddelen av mjölet med kryddor och bikarbonat. Blanda samman med smörsockret till en smidig deg. Knåda degen på mjölat bakbord.

  3. Smöra en ugnsplåt, el. lägg på bakpapper. Rulla valnötsstora bollar. Lägg dem på plåt. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter, tills torra och gyllenbruna. Låt kallna på plåten.

Kockens kommentar

Som tillval kan man stoppa in en mandel i varje boll före gräddningen.

Ett enkelt alternativ är att göra bollarna av färdig pepparkaksdeg.

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Pepparbollar