Krispiga choklad- och apelsinflingor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krispiga choklad- och apelsinflingor

Lägg till ingredienser

Sats (0,5 liter): 1

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Mörk choklad

200.0 

gram

Cornflakes

5.0 

dl

Apelsin hel

0.5 

styck

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 30

Recept: 2110 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 33%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 448 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 34%

Mörk choklad 200.0 gram 51%

Cornflakes 5.0 dl 11%

Apelsin hel 0.5 styck 2%

Smörpapper %

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Smält smör i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt.

  2. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Choklad får aldrig koka.

  3. Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.

  4. Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.

  5. Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering. 

Kockens kommentar

Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare. Choklad får aldrig koka utan skall värmas försiktigt, t.ex. i vattenbadsskål.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Krispiga choklad- och apelsinflingor