
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1050 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 300.0 gram 52%
Strösocker 1.5 msk 8%
Salt 1.5 msk 0%
Bananschalottenlök 1.0 styck 4%
Fänkål 120.0 gram 3%
Olivolja 0%
Torrt vitt vin 0.5 dl 3%
Saffran 0.5 gram 0%
Vatten 8.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 3.0 msk 12%
Vispgrädde 0.5 dl 17%
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Lax: Bena ur och skiva laxen tunt.
- Blanda socker med salt och strö över. Låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.
Ställ in i kylskåp tills servering. - Soppa: Skala och grovhacka lök samt fänkål.
- Hetta upp olja i en kastrull på medelvärme och fräs grönsakerna några minuter utan att bränna.
- Tillsätt vin, saffran, vatten och fond.
Koka grönsakerna mjuka, 10-15 minuter.
Mixa soppan slät med mixerstav. - Koka upp soppan före servering.
Tillsätt grädde. Salta och peppra.
Fintärna laxen och lägg ner i soppan.
Kockens kommentar
Kryddostskorpa passar som tillbehör. Mixa kryddost med mascarpone och bred på skorpor. Garnera gärna med ärtskott.Passar till
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan