Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvkött med ben

1.5 

kilo

Gul lök

1.0 

styck

Lagerblad

1.0 

blad

Vitpeppar hel

0.5 

tsk

Kryddpeppar hel

0.5 

tsk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Köttkvarn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe Dunkel

Mörkt veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1281 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 27%

Fett: 6%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 200 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvkött med ben 1.5 kilo 100%

Gul lök 1.0 styck Äts ej

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Vitpeppar hel 0.5 tsk Äts ej

Kryddpeppar hel 0.5 tsk Äts ej

Salt 0%

 

Tillbehör:

Köttkvarn > Äts ej

Tillagning (2 tim + 2 tim )

  1. Lägg kött i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet. Häll i 1 msk salt per liter vatten. Koka upp och skumma av. Skala lök och skär i klyftor. Tillsätt lök och kryddor.

  2. Låt köttet sjuda under lock på medellåg värme tills det är mört och börjar släppa från benet (tar ungefär 1½ timme).

  3. Låt köttet svalna något. Tag upp det ur grytan och sila av buljongen. Häll tillbaka buljongen i grytan och låt den koka ihop i några minuter på medelvärme.

  4. Mal köttet med köttkvarnens grova hålskiva. Lägg tillbaka köttet i buljongen och låt det koka upp. Häll massan i vattensköljd brödform och ställ den kallt tills syltan stelnat (det tar ca 2 timmar).

Kockens kommentar

Stänk ättika över syltan om så önskas och garnera gärna med en kvist persilja. Servera syltan med kokt eller stekt potatis och inlagda rödbetor. Brunkål passar också väl till. 

PASSAR TILL

Brunkål

Inlagda rödbetor

Kokt potatis

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Fin kalvsylta