Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 1
Recept: 483 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
5-minuterssill 200.0 gram 86%
Rödlök 0.5 styck 6%
Äpple syrligt 1.0 st liten 7%
Lag:
Glögg 4.0 dl Äts ej
Lagerblad 3.0 blad Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 48 tim )
- Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala, kärna ur och skiva äpple.
- Varva sill, lök och lagerblad i en glasburk. Häll över kall glögg så att det täcker sillen.
- Sätt in i kylskåp i minst två dygn.
Kockens kommentar
Använd den glögg som Du tycker om.
Vi använde en röd starkvinsglögg.
PASSAR TILL
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Glöggsill
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan