Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fikon färska

4.0 

styck

Muscovadosocker

1.0 

tsk

el. farinsocker

 

 

 

Tillbehör:

 

Färdiga pepparkakor >

8.0 

st små

Roquefort 31% fett

20.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Sås:

 

Portvin

2.0 

dl

Sirap ljus

0.5 

dl

Kanelstång 5 cm

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1131 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 138 gram)

Ingredienser

Visa:

Fikon färska 4.0 styck 10%

Muscovadosocker 1.0 tsk 1%

el. farinsocker 0%

 

Tillbehör:

Färdiga pepparkakor > 8.0 st små 16%

Roquefort 31% fett 20.0 gram 7%

Smör normalsaltat 2.0 msk 17%

 

Sås:

Portvin 2.0 dl 27%

Sirap ljus 0.5 dl 20%

Kanelstång 5 cm 2.0 styck 2%

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sås: Häll ingredienserna i en kastrull. Låt småkoka i 15 minuter till halv mängd.
  3. Pepparkaksströ: Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort. Rör om och lägg över på hushållspapper.
  4. Fikon: Halvera. Strö över socker. Lägg i ugnssäker form och sätt i ugnen i cirka 5 minuter.
  5. Häll sås på serveringsfat, lägg på fikon och strö över pepparkakssmul.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ