Ålsmör, smörgåspålägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ålsmör, smörgåspålägg

Lägg till ingredienser

Sats dl: 1

Ål rundrökt

100.0 

gram

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Hårt bröd

 

 

 

Läs om:

 

Hotad fiskart >

 

 

Så röks fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 510

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 0

Recept: 560 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 52%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 110 gram)

Ingredienser

Visa:

Ål rundrökt 100.0 gram 61%

Smör normalsaltat 30.0 gram 39%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Hårt bröd 0%

 

Läs om:

Hotad fiskart > %

Så röks fisk > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Rensa ål från skinn och ben. Smöret bör vara rumsvarmt.
  2. Mixa ål och smör i matberedare eller med mixerstav till jämn smet. Salta lätt.

Kockens kommentar

Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Ålsmör, smörgåspålägg