Bakad sötpotatisblandning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad sötpotatisblandning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sötpotatis

4.0 

styck

Bacon tärnad

175.0 

gram

Majskorn kokt konserv

200.0 

gram

Salladslök

3.0 

styck

Senap fransk osötad

3.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Sirap ljus

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 18

Recept: 1994 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 391 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötpotatis 4.0 styck 40%

Bacon tärnad 175.0 gram 30%

Majskorn kokt konserv 200.0 gram 8%

Salladslök 3.0 styck 1%

Senap fransk osötad 3.0 msk 2%

Olivolja 2.0 msk 11%

Sirap ljus 2.0 msk 7%

Salt 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Picka små hål i sötpotatisen med en gaffel.
    Baka i ugn 40-70 min beroende på storlek, eller ca 10-15 min i micro tills den är mjuk.

  3. Tärna bacon och stek den knaprig på medelhög värme. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Skiva salladslök.
    Ta ut potatatisen ur ugnen.
    Höj ugnstemperaturen till 250°C.

  5. Halvera potatisen och gröp ur innehållet.
    Blanda med olja, senap, sirap, majs, bacon och salladslök. Lägg tillbaka i potatisskalen.

  6. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.

Kockens kommentar

Passar till allehanda mat, främst kötträtter.

Sötpotatisen är klar när den är lika mjuk innuti som vanlig kokt potatis.

Fler recept inom Tillbehör

Liknande recept som Bakad sötpotatisblandning