Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 18
Recept: 1994 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sötpotatis 4.0 styck 40%
Bacon tärnad 175.0 gram 30%
Majskorn kokt konserv 200.0 gram 8%
Salladslök 3.0 styck 1%
Senap fransk osötad 3.0 msk 2%
Olivolja 2.0 msk 11%
Sirap ljus 2.0 msk 7%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Picka små hål i sötpotatisen med en gaffel.
Baka i ugn 40-70 min beroende på storlek, eller ca 10-15 min i micro tills den är mjuk. - Tärna bacon och stek den knaprig på medelhög värme. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
- Skiva salladslök.
Ta ut potatatisen ur ugnen.
Höj ugnstemperaturen till 250°C. - Halvera potatisen och gröp ur innehållet.
Blanda med olja, senap, sirap, majs, bacon och salladslök. Lägg tillbaka i potatisskalen. - Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Kockens kommentar
Passar till allehanda mat, främst kötträtter.
Sötpotatisen är klar när den är lika mjuk innuti som vanlig kokt potatis.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Bakad sötpotatisblandning
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan