Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 424

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1805 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 23%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Smör normalsaltat 100.0 gram 40%
Strösocker 1.0 dl 21%
Kakaopulver osötad 2.0 msk 3%
Havregryn 5.0 dl 36%
Espresso/starkt kaffe 3.0 msk 0%
Garneringsalternativ:
Pärlsocker 0%
eller %
Kokosflingor 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka espressokaffe och låt det kallna.
- Blanda rumsvarmt smör och socker. Tillsätt kakao, havregryn och kallt kaffe. Rör ihop allt ordentligt.
- Forma runda små bollar.
- Bred ut pärlsocker eller kokosflingor på en tallrik. Rulla bollarna i garneringen.
Kockens kommentar
Förvara chokladbollarna i kylskåpet i en burk med lock.
ALT. FÖR BARN
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Chokladbollar
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan