Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Spiralpasta fullkorn 300.0 gram 45%
Plocksallat 70.0 gram 0%
Rödlök 1.0 st liten 2%
Avokado 2.0 styck 19%
Soltorkade tomater 16.0 styck 6%
Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 23%
Pesto Genovese 4.0 tsk 5%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skölj i kallt vatten och låt svalna. - Skölj och grovriv sallad.
Skala och skiva lök och avokado. - Häll upp pastan i en stor bunke och blanda med pesto.
- Tillsätt övriga ingredienserna och rör om.
Kockens kommentar
Lägg gärna till eller ta bort ingredienser efter eget behag. Vill man t.ex ha en lite matigare pastasallad går det bra att lägga till kyckling i salladen.
PASSAR TILL
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre