Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

600.0 

gram

Mellangrädde

3.0 

dl

Svampfond konc. }

1.0 

msk

Persilja finhackad

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Matlagningsmjöl

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 0

Recept: 914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 214 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 600.0 gram 14%

Mellangrädde 3.0 dl 85%

Svampfond konc. } 1.0 msk 1%

Persilja finhackad 3.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Matlagningsmjöl 0%

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svamp, men skölj den inte.
    Finhacka persilja.

  2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek svampen torr utan matfett i några minuter.

    Tillsätt matfett (smör) och stek ytterligare några minuter tills svampen fått färg.

  3. Tillsätt grädde, fond och 2/3-delar av persiljan. Låt småkoka 5 min tills stuvningen blivit lagom tjock.
    Smaka av med salt och peppar.

    Önskas tjockare stuvning, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.

  4. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Kantarellstuvning passar till allehanda kötträtter framförallt till vilt, men är också gott på smörgås.

PASSAR T.EX. TILL

Kalventrecôte

Rostbiff

Fläskkarré

Älgstek

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Kantarellstuvning