Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 0
Recept: 914 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kantareller färska 600.0 gram 14%
Mellangrädde 3.0 dl 85%
Svampfond konc. } 1.0 msk 1%
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Tillval:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa svamp, men skölj den inte.
Finhacka persilja. - Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek svampen torr utan matfett i några minuter.
Tillsätt matfett (smör) och stek ytterligare några minuter tills svampen fått färg. - Tillsätt grädde, fond och 2/3-delar av persiljan. Låt småkoka 5 min tills stuvningen blivit lagom tjock.
Smaka av med salt och peppar.
Önskas tjockare stuvning, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter. - Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Kantarellstuvning passar till allehanda kötträtter framförallt till vilt, men är också gott på smörgås.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Kantarellstuvning
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan