Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Champinjoner färska

50.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Balsamvinäger röd }

3.0 

msk

Vatten

6.0 

dl

Viltfond koncentrerad

2.0 

msk

Rönnbärsgelé

2.0 

msk

Matlagningsmjöl

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Pistaschmandel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 30

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0

Recept: 291 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 245 gram)

Ingredienser

Visa:

Champinjoner färska 50.0 gram 4%

Purjolök 1.0 styck 22%

Balsamvinäger röd } 3.0 msk 20%

Vatten 6.0 dl 0%

Viltfond koncentrerad 2.0 msk 16%

Rönnbärsgelé 2.0 msk 33%

Matlagningsmjöl 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Pistaschmandel 0%

Tillagning (25 min )

  1. Hacka champinjoner och skiva purjolök.

  2. Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme och fräs svamp och lök i ca 5 min.
    Tillsätt vinäger och buljong (vatten+fond).
    Låt småkoka i ca 15 min till halv mängd.

  3. Smaksätt gärna med viltsky om möjligt, samt med gelé, salt och peppar.

  4. Vispa ner lite matlagningsmjöl.
    Låt efterkoka 3-5 min.
    Späd med vatten om för tjock sås.

  5. Sila av såsen och värm på den.
    Blanda gärna med lite pistaschmandel.

Kockens kommentar

Finns viltbuljong, använd detta i stället för vatten+fond. Finns steksky tillgängligt, använd denna som smaksättare. Bör eventuellt silas för att avlägsna stekpartiklar.

PASSAR T.EX. TILL

Glaserad harfilé

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Viltsås