Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 30

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0
Recept: 291 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 50.0 gram 4%
Purjolök 1.0 styck 22%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 20%
Vatten 6.0 dl 0%
Viltfond koncentrerad 2.0 msk 16%
Rönnbärsgelé 2.0 msk 33%
Tillval:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Hacka champinjoner och skiva purjolök.
- Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme och fräs svamp och lök i ca 5 min.
Tillsätt vinäger och buljong (vatten+fond).
Låt småkoka i ca 15 min till halv mängd. - Smaksätt gärna med viltsky om möjligt, samt med gelé, salt och peppar.
- Vispa ner lite matlagningsmjöl.
Låt efterkoka 3-5 min.
Späd med vatten om för tjock sås. - Sila av såsen och värm på den.
Blanda gärna med lite pistaschmandel.
Kockens kommentar
Finns viltbuljong, använd detta i stället för vatten+fond. Finns steksky tillgängligt, använd denna som smaksättare. Bör eventuellt silas för att avlägsna stekpartiklar.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Viltsås
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan