Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3092 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Harfilé 600.0 gram 22%
Honung flytande 2.0 msk 5%
Rosmarin torkad 4.0 msk 2%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Tillbehör:
Potatis 8.0 styck 17%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Ströbröd 1.0 dl 7%
Sallat 200.0 gram 1%
Sås:
Champinjoner 50.0 gram 0%
Purjolök 1.0 styck 2%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 2%
Vatten till sås 6.0 dl Äts ej
Viltfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Rönnbärsgelé 2.0 msk 3%
Matlagningsmjöl 1.0 msk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Pistaschmandel 1.0 dl 12%
Kockskolan:
Om glasyr, glasering > Äts ej
Så lagas hare > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Hasselbackspotatis: Skala och snitta potatisen. Lägg i smord form. Pensla med lite smält smör. Sätt i ugn i 40 minuter. Pensla med smör igen efter halva tiden och strö över ströbröd och salt. För detaljbeskrivning se separat recept.
- Viltsås: Hacka svamp och skiva purjo. Fräs detta 5 minuter i smör. Tillsätt vinäger, vatten och fond. Låt småkoka 15 minuter. Smaksätt med steksky. Tillsätt mjöl för tjockare sås. Sila av såsen. Tillsätt mandeln. För detaljbeskrivning se separat recept.
- Filéer: Klappa harfiléerna med rosmarin, salt och peppar. Hetta upp smör i panna på medelhög värme och bryn filéerna runt om. Låt vila i cirka 10 minuter.
- Ta ut potatisen och sätt ugnen på 250ºC.
- Lägg köttet på ugnsgaller över plåt. Pensla köttet med honung. Sätt in köttet i ugnen i 5-10 minuter. Ta ut och skär upp filéerna på längden.
Kockens kommentar
Glasera innebär att man ger något en blank yta, man täcker med glasyr. Glasering kan ske med smör, gelé, socker, steksky, choklad, vatten med mera. I detta recept glaserade vi filéerna med honung.
Tillbehörsrecept
Fler recept inom Hare, kanin
Liknande recept som Glaserad harfilé med hasselbackspotatis
-
Glaserad harfilé med hasselbackspotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kanin eller hare i ugn
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Harsadel med pommes pailles (höpotatis)
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad hare med gräddsås på klassiskt vis
Tid: 7 tim (+ 48 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Harfilé med kantareller och pinjenötssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sydländsk kanin- eller hargryta
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Harragu med ingefära i chokladsås
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan