Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3095 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Harkött 800.0 gram 30%
Marinad:
Gul lök 2.0 styck 3%
Morot 2.0 styck 2%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%
Rött vin 2.0 dl 5%
Dag 2:
Vetemjöl 3.0 msk 3%
Mörk choklad 50.0 gram 9%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Potatisgnocchi färdiga 800.0 gram 60%
el. potatis 0%
Kockskolan:
Så lagas hare > Äts ej
Om chokladsås > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 12 tim )
- Dag 1: Skala och skiva lök.
Skala och skiva morötter.
Skär selleri i tjocka skivor.
Putsa harköttet. Skär i bitar. - Marinera: Ansa och skiva grönsaker. Blanda hare med vin, lök, morötter och selleri i en skål eller i en plastpåse som knyts ihop. Låt stå i rumstemperatur några timmar och sedan i kylskåp över natt. Vänd om i skålen eller plastpåsen efter halva tiden.
- Nästa dag: Sätt ugnen på 150°C.
- Häll kött och marinad i en kastrull/gryta. Pudra över mjöl. Sätt i ugn i cirka 1 timmar tills alla bitarna blivit möra.
- Koka potatisgnocchi. Hemlagad tar cirka 1 timme, se separat recept via länk nedan.
- Chokladsås: Riv choklad. Riv ingefära. Ta ur köttet, lägg åt sidan. Sila buljongen och häll tillbaka i grytan. Tillsätt ingefära, choklad och kött. Värm upp och rör om. Obs, choklad får inte koka, då blir den grynig.
Kockens kommentar
För tjockare sås, tillsätt lite matlagningmjöl. Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Gnocchi är klassisk husmanskost främst i Norditalens alpområden. Förekommer som halvfabrikat i handeln. Hemlagad se separat recept via länk nedan.
Önskas inte chokladsås kan man laga en god skysås (se recept via länk nedan), eller en gräddsås. Läs mer > Så lagas hare.
Tillbehörsalternativ
Fler recept inom Hare, kanin
Liknande recept som Harragu med ingefära i chokladsås
-
Glaserad harfilé med hasselbackspotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kanin eller hare i ugn
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Harsadel med pommes pailles (höpotatis)
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad hare med gräddsås på klassiskt vis
Tid: 7 tim (+ 48 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Harfilé med kantareller och pinjenötssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sydländsk kanin- eller hargryta
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Harragu med ingefära i chokladsås
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan