Harragu med ingefära i chokladsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Harragu med ingefära i chokladsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Harkött

800.0 

gram

 

Marinad:

 

Gul lök

2.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Stjälkselleri

2.0 

stjälkar

Rött vin

2.0 

dl

 

Dag 2:

 

Vetemjöl

3.0 

msk

Mörk choklad

50.0 

gram

Ingefära färskriven

2.0 

msk

Viltfond koncentrerad

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatisgnocchi färdiga

800.0 

gram

el. potatis

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas hare >

 

 

Om chokladsås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 14

Recept: 3095 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 550 gram)

Ingredienser

Visa:

Harkött 800.0 gram 30%

 

Marinad:

Gul lök 2.0 styck 3%

Morot 2.0 styck 2%

Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%

Rött vin 2.0 dl 5%

 

Dag 2:

Vetemjöl 3.0 msk 3%

Mörk choklad 50.0 gram 9%

Ingefära färskriven 2.0 msk 1%

Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatisgnocchi färdiga 800.0 gram 60%

el. potatis 0%

 

Kockskolan:

Så lagas hare > Äts ej

Om chokladsås > Äts ej

Tillagning (2 tim + 12 tim )

  1. Dag 1: Skala och skiva lök.
    Skala och skiva morötter.
    Skär selleri i tjocka skivor.
    Putsa harköttet. Skär i bitar.
  2. Marinera: Ansa och skiva grönsaker. Blanda hare med vin, lök, morötter och selleri i en skål eller i en plastpåse som knyts ihop. Låt stå i rums­temperatur några timmar och sedan i kylskåp över natt. Vänd om i skålen eller plastpåsen efter halva tiden.
  3. Nästa dag: Sätt ugnen på 150°C.
  4. Häll kött och marinad i en kastrull/gryta. Pudra över mjöl. Sätt i ugn i cirka 1 timmar tills alla bitarna blivit möra.
  5. Koka potatisgnocchi. Hemlagad tar cirka 1 timme, se separat recept via länk nedan.
  6. Chokladsås: Riv choklad. Riv ingefära. Ta ur köttet, lägg åt sidan. Sila buljongen och häll tillbaka i grytan. Tillsätt ingefära, choklad och kött. Värm upp och rör om. Obs, choklad får inte koka, då blir den grynig.

Kockens kommentar

För tjockare sås, tillsätt lite matlagningmjöl. Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Gnocchi är klassisk husmanskost främst i Norditalens alpområden. Förekommer som halvfabrikat i handeln. Hemlagad se separat recept via länk nedan.

Önskas inte chokladsås kan man laga en god skysås (se recept via länk nedan), eller en gräddsås. Läs mer > Så lagas hare.

Tillbehörsalternativ

Hemlagad potatisgnocchi

Kokt potatis

Potatismos

Kokt ris

Pasta

Bulgur

Klassisk viltsky

Fler recept inom Hare, kanin

Liknande recept som Harragu med ingefära i chokladsås