För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kanin eller hare i ugn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kanindelar med ben

1.2 

kilo

Vetemjöl

1.0 

dl

Smör el. margarin

100.0 

gram

Rosmarin torkad

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Steksky

1.5 

dl

Grädde

2.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Grönpeppar torkad

1.0 

msk

Matlagningssoja }

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Blandsallat

200.0 

gram

Vinbärsgelé

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas hare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Tense Sassella

Kryddigt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 782

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3128 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 508 gram)

Ingredienser

Visa:

Kanindelar med ben 1.2 kilo 24%

Vetemjöl 1.0 dl 7%

Smör el. margarin 100.0 gram Äts ej

Rosmarin torkad 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Steksky 1.5 dl 3%

Grädde 2.0 dl 23%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%

Grönpeppar torkad 1.0 msk 0%

Matlagningssoja } %

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 17%

Blandsallat 200.0 gram 1%

Vinbärsgelé 2.0 dl 23%

 

Kockskolan:

Så lagas hare > Äts ej

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen till 175°C.
  2. Stycka kaninen i mindre bitar. Vänd köttet i mjöl blandat med lite salt.
  3. Bryn köttbitarna på medelhög värme i stekpanna 5 minuter på var sida i lite matfett tills de fått fin färg. Lägg över köttet i ugnsfast form.
  4. Tillsätt resternade smör i pannan och lite vatten. Koka upp och häll över i ugnsformen. Krydda köttet med peppar och rosmarin. Sätt i ugn cirka 45 minuter. Ös bottensky på köttet några gånger. Tag ut och låt köttet vila i 10 minuter.
  5. Skala och koka under tiden potatis i lättsaltat vatten. Förbered sallad.
  6. Sås: Sila skyn, som helst också avfettas. Låt den stå en stund och skeda bort fettet som flutit upp till ytan. Häll sky, grädde och fond i stekpanna. Låt småkoka på medellåg värme några minuter. Tillsätt grönpeppar. Salta och peppra. Färga med några droppar soja. För tjockare sås tillsätt lite matlagningsmjöl och för en sötaktig lite gelé.

Kockens kommentar

Har man en gryta som kan sättas in i ugn så går det bra att tillaga allt i grytan och sedan sätta in den i ugnen. Godare sås blir det om man tillagar en sky av ben- och köttrester som sedan används i formen eller grytan. Se recept > Klassisk viltsky via länk nedan. Tillagningstid 5 timmar.

Alternativ

Hasselbackspotatis

Klassisk viltsky

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Hare, kanin

Liknande recept som Kanin eller hare i ugn