Lyxig svamp- & bönsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lyxig svamp- & bönsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Champinjoner färska

250.0 

gram

Brytbönor färska

125.0 

gram

Purjolök

4.0 

cm

Schalottenlök

4.0 

st små

Grädde

1.0 

liter

Svampfond konc. }

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Smör och/el. matolja

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd ljust

 

 

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 958

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3830 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 25%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 392 gram)

Ingredienser

Visa:

Champinjoner färska 250.0 gram 2%

Brytbönor färska 125.0 gram 1%

Purjolök 4.0 cm 0%

Schalottenlök 4.0 st små 1%

Grädde 1.0 liter 94%

Svampfond konc. } 1.0 dl 1%

Salt och peppar 0%

Smör och/el. matolja 0%

 

Tillbehör:

Matbröd ljust 0%

 

Ger 2 tallrikar/portion 

Tillagning (22 min )

  1. Ansa och tvätta grönsakerna. Dela bönorna. Skär purjolök och svamp i tunna skivor, finhacka scharlottenlöken..

  2. Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelhög värme
    i ca 5 minuter.

  3. Tillsätt grädde och fond och låt småkoka på medellåg värme i 10 minuter.
    Smaka av med peppar och salt.
    Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Lyxig svamp- & bönsoppa