Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 958

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 25%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 250.0 gram 2%
Brytbönor färska 125.0 gram 1%
Purjolök 4.0 cm 0%
Schalottenlök 4.0 st små 1%
Grädde 1.0 liter 94%
Svampfond konc. } 1.0 dl 1%
Tillbehör:
Ger 2 tallrikar/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (22 min )
- Ansa och tvätta grönsakerna. Dela bönorna. Skär purjolök och svamp i tunna skivor, finhacka scharlottenlöken..
- Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelhög värme
i ca 5 minuter. - Tillsätt grädde och fond och låt småkoka på medellåg värme i 10 minuter.
Smaka av med peppar och salt.
Servera med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Lyxig svamp- & bönsoppa
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan