Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1503 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst kokt 20.0 skivor 65%
Champinjoner färska 24.0 styck 8%
Sallatsblad 4.0 blad 1%
Mörkt bröd 4.0 skivor 27%
Salt 0%
Ger 1 stor smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skölj sallatsbladen och champinjonerna och skär bort foten på svampen.
- Stek svampen i matfett på medelhög värme ett par minuter tills de fått färg.
Salta lätt. - Bred matfett på smörgåsen.
Lägg på sallat. Bygg upp "Dagoberten"
med kalkon och svamp.
Kockens kommentar
Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Kalkondagobert
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan