Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 34

Kcal / portion: 37

GBR (GI) / port: 0
Recept: 147 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 12.0 st stora 71%
Vitlök torkad 5.0 klyftor 29%
Persilja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär svampen grovt i klyftor.
Finhacka vitlöksklyftorna. - Häll olivolja i en stekpanna och stek vitlöken på medelvärme i 2 min
(den får inte brännas, då smakar den illa). - Tillsätt svampen och höj till medelhög värme. Stek i ca 5 min. Salta, peppra och tillsätt persilja efter stekning.
Lägg upp på fat. Servera.
Kockens kommentar
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Champinjoner i vitlöksolja (förrätt)
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan