Champinjoner Bordelaise

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Champinjoner Bordelaise

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Champinjoner färska

1.0 

liter

Schalottenlök

2.0 

styck

Matfett till stekning

 

 

 

Vatten

1.0 

dl

Svampfond konc. }

1.0 

msk

Rött vin

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

ā la bordelaise >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 0

Recept: 211 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 143 gram)

Ingredienser

Visa:

Champinjoner färska 1.0 liter 35%

Schalottenlök 2.0 styck 18%

Matfett till stekning 0%

 

Vatten 1.0 dl 0%

Svampfond konc. } 1.0 msk 3%

Rött vin 1.0 dl 37%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

ā la bordelaise > %

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svampen och skär i bitar.
    Skala och finhacka lök.
  2. Stek svampen torr i panna på medelvärme utan fett i några minuter. Tillsätt matfett och bryn svamp med lök tills de fått färg.
  3. Tillsätt vatten+fond och låt koka tills all vätska försvunnit.
  4. Tillsätt rött vin så att det täcker svampen.
    Låt koka tills det tjocknat lite, cirka 5 min.
    Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Bordelaise = "som i Bordeaux", dvs ett bordeauxvin bör lämpligtvis väljas.

Passar till

Ryggbiff med portvinssås

Vilträtter t.ex. rådjur

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Champinjoner Bordelaise