Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 0
Recept: 211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 1.0 liter 35%
Schalottenlök 2.0 styck 18%
Vatten 1.0 dl 0%
Svampfond konc. } 1.0 msk 3%
Rött vin 1.0 dl 37%
Kockskolan:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa svampen och skär i bitar.
Skala och finhacka lök. - Stek svampen torr i panna på medelvärme utan fett i några minuter. Tillsätt matfett och bryn svamp med lök tills de fått färg.
- Tillsätt vatten+fond och låt koka tills all vätska försvunnit.
- Tillsätt rött vin så att det täcker svampen.
Låt koka tills det tjocknat lite, cirka 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Bordelaise = "som i Bordeaux", dvs ett bordeauxvin bör lämpligtvis väljas.
Passar till
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Champinjoner Bordelaise
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan