Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 575

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2300 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 27%
Valnötskärnor 75.0 gram 22%
Champinjoner färska 150.0 gram 2%
Morot stor 1.0 styck 2%
Purjolök 1.0 styck 3%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Bambuskott konserv 150.0 gram 2%
Majsstärkelse 3.0 tsk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 39%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förbered: Rengör purjolök och svamp. Skala morot. Skiva purjolök, morot, champinjoner och bambuskott.
Ansa och finhacka chili. Strimla köttet. - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Nötter: Hetta upp olja i (wok-)panna. Stek nötterna några minuter under omröring.
Tag upp dem och lägg på hushållspapper. - Kyckling: Tillsätt mer olja och stek köttet på ett par minuter under omrörning.
Lägg ut på papper. - Grönsaker: Stek svamp och morötter ett par min. Tillsätt lök, chili och bambuskott. Fräs ett par minuter till under omrörning.
- Woka: Rör ut mjöl i vattnet. Tillsätt fond, soja, lite salt och peppar. Häll i pannan.
Tillsätt kött och nötter. Låt allt bli varmt.
Kockens kommentar
Kycklingfiléerna kan bytas ut mot andra kycklingdelar. I stället för valnötskärnor passar jordnötter bra till asiatiskt mat.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Asiatisk kyckling med bambuskott
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan