Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1304 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 14%
Standardmjölk (röd) 6.0 dl 28%
Vetemjöl 2.5 dl 40%
Salt 0.5 tsk 0%
Smör el. margarin 2.0 msk 16%
Fyllningsförslag:
Spenat färsk 0%
Morot 0%
Svamp 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna stå en halvtimme.
- Sätt ugnen till 250°C.
- Förbered och finhacka fyllning.
- Smält fett i plättlagg och vispa ner i smeten. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannhålen. Vänd plättarna när ytan stelnat. Stek någon minut på andra sidan.
- Lägg plättarna på en ungsplåt. Lägg på lite fyllning på varje plätt. Gratinera i ugnens övre del 10-15 minuter.
- Serveras varma eller kalla som plockmat.
Kockens kommentar
En snabbvariant är att snabbt hälla på ingredienserna när man gräddar plättarna.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Fyllda plättar
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan