Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svamp

200.0 

gram

Frityrolja till fritering

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 27

Kcal / portion: 14

GBR (GI) / port: 0

Recept: 54 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 50 gram)

Ingredienser

Visa:

Svamp 200.0 gram 100%

Frityrolja till fritering 0%

Salt 0%

Tillagning (10 min )

  1. Rensa svamp, men skölj den inte.
    Blöt svamp gör att het olja sprätter.
    Skär större svamp i bitar.

  2. Sätt fritös på 190° om sådan används, eller hetta upp en (wok-)panna på hög värme rikligt med frityrolja. Använd termometer.

    När oljan är het, lägg i svampen och fritera den i 3-5 minuter.

  3. Ta ur svampen med hålslev och salta lätt.

Kockens kommentar

Varning för farlig het olja.

Friterad svamp passar som tillbehör till alla slags kötträtter, men även till annat t.ex. stekt fisk eller på en smörgås.

PASSAR TILL

Stekt spenat

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Friterad svamp