Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 27

Kcal / portion: 14

GBR (GI) / port: 0
Recept: 54 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Svamp 200.0 gram 100%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rensa svamp, men skölj den inte.
Blöt svamp gör att het olja sprätter.
Skär större svamp i bitar. - Sätt fritös på 190° om sådan används, eller hetta upp en (wok-)panna på hög värme rikligt med frityrolja. Använd termometer.
När oljan är het, lägg i svampen och fritera den i 3-5 minuter. - Ta ur svampen med hålslev och salta lätt.
Kockens kommentar
Varning för farlig het olja.
Friterad svamp passar som tillbehör till alla slags kötträtter, men även till annat t.ex. stekt fisk eller på en smörgås.
PASSAR TILL
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Friterad svamp
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan