Kemlagad kallfryst wasabiglass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kemlagad kallfryst wasabiglass

Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

Wasabipasta }

2.0 

tsk

Äggula

8.0 

styck

Strösocker

1.5 

dl

Vispgrädde

5.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så vispas grädde >

 

 

Så tilllagas glass >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2805 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 30%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 76 gram)

Ingredienser

Visa:

Wasabipasta } 2.0 tsk 1%

Äggula 8.0 styck 15%

Strösocker 1.5 dl 20%

Vispgrädde 5.0 dl 64%

 

Kockskolan:

Så vispas grädde > Äts ej

Så tilllagas glass > Äts ej

Om glass > Äts ej

Tillagning (30 min + 8 tim )

  1. Blanda wasabi, äggulor och socker.
    Vispa det pösigt tills blandningen ljusnat.
  2. Vispa grädden till fast skum.
  3. Vänd ner äggsmeten försiktigt i grädden.
  4. Sätt i frys 3-4 timmar. Rör om i smeten ofta under infrysningen för att minska på bildning av iskristaller.

Kockens kommentar

Glass för fullvuxna, det vill säga intressant glass med stingsmak. Tillagas glassen i glassmaskin ger lenare glass och allra bäst om glassmeten sjudes (läs mer > Så tillagas glass). Se recept via länk nedan.

Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.

Alternativ

Kallfryst glass i glassmaskin

Sjuden glass i glassmaskin

Fler recept inom Hemlagad glass ¤

Liknande recept som Kemlagad kallfryst wasabiglass