Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 1004

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4015 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Anklår+bröst med skinn 2.0 styck 71%
Tillbehör:
Paprika röd el. gul 2.0 styck 1%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Squash 1.0 styck 1%
Lök t.ex. silverlök 1.0 styck 1%
Sås:
Apelsinjuice 3.5 dl 4%
Strösocker 2.0 msk 3%
Sherry (torr) 1.5 cl 0%
Smör kallt 100.0 gram 18%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 200°C.
Skär ut anklår och ankbröst.
Salta, peppra. - Potatis/ris: Tillaga enligt separat recept.
- Stek låren snabbt på hög värme i smör, så att de får färg. Sätt in i ugn 30 minuter.
- Ankbröst: Skär fina ränder på fettsidan.
Stek fettsidan på medelhög värme 10-15 min. Vänd och stek köttsidan 5-10 min.
Innertemperatur 63°C.Ta av från spisen. Låt köttet vila i 5-10 minuter. - Grönsaker: Ansa och strimla grönsaker. Stek i matfett på medelvärme ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar. - Sås: Värm upp apelsinjuice i en kastrull.
Tillsätt socker och sherry. Låt småkoka 2-3 min. Vispa ner klickvis iskallt smör i såsen.
Kockens kommentar
Om man så vill, kan man välja enbart anklår eller ankbröst.
PASSAR TILL
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Apelsinanka
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan