Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 2
Recept: 988 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pajdeg:
Grahamsmjöl 2.5 dl 50%
el. vetemjöl 0%
Margarin fast 50.0 gram 36%
Kvarg 1% fett 1.0 dl 7%
Fyllning:
Rabarber fryst 400.0 gram 5%
Tillbehör:
Kock: Canderel
Tillagning (1 tim 45 min )
- Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
- Sätt ugnen på 175ºC.
Kavla ut degen tunt och kläd en pajform.
Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min. - Skölj och ansa rabarbern. Dela i bitar.
Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite Canderel sötingsmedel (eller socker).
Grädda i ugn 30-40 min.
Kockens kommentar
Canderel kan ersättas med samma volym socker. Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär.
SOCKERFRI EFTERRÄTT
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Rabarberpaj (utan socker)
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan