Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 152
    
                Kcal / portion: 124
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 988 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pajdeg:
Grahamsmjöl 2.5 dl 50%
el. vetemjöl 0%
Margarin fast 50.0 gram 36%
Kvarg 1% fett 1.0 dl 7%
Fyllning:
Rabarber fryst 400.0 gram 5%
Tillbehör:
Kock: Canderel
Tillagning (1 tim 45 min )
- Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
 - Sätt ugnen på 175ºC.
Kavla ut degen tunt och kläd en pajform.
Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min. - Skölj och ansa rabarbern. Dela i bitar.
Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite Canderel sötingsmedel (eller socker).
Grädda i ugn 30-40 min. 
Kockens kommentar
Canderel kan ersättas med samma volym socker. Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär.
SOCKERFRI EFTERRÄTT
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Rabarberpaj (utan socker)
- 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    