Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåmusslor konserverad

500.0 

gram

Bacon

250.0 

gram

Potatis

200.0 

gram

Sötpotatis

1.0 

st stor

Majskorn kokt konserv

1.0 

burk

Purjolök

1.0 

bit

Vispgrädde

0.5 

liter

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Maizena ljus

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Guinness Extra Stout

Portertyp (stout)
Pris: 17 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 1022

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4088 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 590 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor konserverad 500.0 gram 14%

Bacon 250.0 gram 21%

Potatis 200.0 gram 3%

Sötpotatis 1.0 st stor 7%

Majskorn kokt konserv 1.0 burk 7%

Purjolök 1.0 bit 0%

Vispgrädde 0.5 liter 44%

Torrt vitt vin 2.0 dl 3%

Salt och peppar 0%

Maizena ljus 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

Tillagning (25 min )

  1. Tärna och fräs bacon på medelhög värme i en kastrull/gryta tills det börjar ta färg.

  2. Sänk till medellåg värme. Lägg musslor och majs åt sidan och häll i mussel- och majsspadet från burkarna, samt vinet.

  3. Skär potatis och sötpotatis i tärningar, samt purjolöken i skivor. Lägg lök och potatis i grytan. Låt koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

  4. Tag av kastrullen från plattan och häll i musslor, majs och vispgrädde. Låt allt bli varmt. Tillsätt eventuellt lite maizena för en tjockare konsistens (lättkokas då i 3 min).

Kockens kommentar

En "chowder" (engelska) är en tjock soppa av musslor, fisk, skinka eller grönsaker.

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Mussel chowder