Thailändsk het räksoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Thailändsk het räksoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

500.0 

gram

Currypasta grön }

1.5 

msk

Kokosmjölk (-dryck)

6.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Paprika grön

1.0 

styck

Paprika röd el. gul

1.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Limeblad

8.0 

styck

Thailändsk fisksås }

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2200 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 13%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 378 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 500.0 gram 12%

Currypasta grön } 1.5 msk 1%

Kokosmjölk (-dryck) 6.0 dl 46%

Vatten 2.0 dl 0%

Paprika grön 1.0 styck 1%

Paprika röd el. gul 1.0 styck 1%

Purjolök 0.5 styck 1%

Olivolja 0.5 dl 17%

Limeblad 8.0 styck 0%

Thailändsk fisksås } 2.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (20 min )

  1. Skala räkorna och lägg skalet i en skål och de färdigskalade räkorna i en annan.

  2. Häll kokosmjölk, vatten, limeblad, räkskal, fisksås och currypasta i en kastrull och låt det koka upp på medelvärme. Sila av soppan i en finmaskig sil, ner i en stor skål.

  3. Strimla paprikorna och skiva purjon.
    Fräs dem i olivolja några minuter på medelhög värme i en kastrull.

  4. Tillsätt soppan och sänk till medellåg värme. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt, peppar och ev. extra fisksås. Lägg i räkorna strax innan servering.

Kockens kommentar

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Thailändsk het räksoppa