Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 373

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fiskpinnar stekta 8.0 styck 30%
Gröna ärter frysta 500.0 gram 23%
Potatis kokt 4.0 styck 19%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 4.0 msk 11%
Pesto Genovese 3.0 msk 17%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 20 min )
- Skala och koka potatis om det inte finns färdigkokta (ca 20 min extra tid).
Skär potatisen i mindre bitar. - Häll vatten+fond och potatis i en kastrull och värm upp. Mixa med en mixerstav.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Stek fiskpinnarna några minuter på var sida så att de blir genomvarma.
- Tillsätt ärter och pesto till soppan och låt allt bli varmt. Rör om. Smaka av med salt.
- Häll upp soppa i tallrikar. Dela fiskpinnarna på mitten och tillsätt soppan.
Kockens kommentar
Fiskpinnar är färdiglagad mat som säljs djupfryst i handeln. Enligt en studie av Testfakta 2004 är skillnaderna stor mellan olika sorter. Både när det gäller pris, hur feta de är och hur mycket fisk de egentligen innehåller. M.a.o. läs på förpackningen.
Fler recept inom Lättsamma soppor
Liknande recept som Pestosoppa med fiskpinnar
-
Soupe été de tomate - fräsch sommarsoppa
Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fisksoppa med saffran och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel tomatsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall tomatsoppa
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vichyssoise - klassisk fin purjosoppa
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokadosoppa med gräslöksfraiche
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan