Pestosoppa med fiskpinnar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pestosoppa med fiskpinnar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fiskpinnar stekta

8.0 

styck

Gröna ärter frysta

500.0 

gram

Potatis kokt

4.0 

styck

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

4.0 

msk

Pesto Genovese

3.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 373

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1492 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 539 gram)

Ingredienser

Visa:

Fiskpinnar stekta 8.0 styck 30%

Gröna ärter frysta 500.0 gram 23%

Potatis kokt 4.0 styck 19%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 4.0 msk 11%

Pesto Genovese 3.0 msk 17%

Matfett till stekning 0%

Salt 0%

Tillagning (20 min + 20 min )

  1. Skala och koka potatis om det inte finns färdigkokta (ca 20 min extra tid).

    Skär potatisen i mindre bitar.

  2. Häll vatten+fond och potatis i en kastrull och värm upp. Mixa med en mixerstav.

  3. Hetta upp matfett i stekpanna på medel­värme. Stek fiskpinnarna några minuter på var sida så att de blir genomvarma.

  4. Tillsätt ärter och pesto till soppan och låt allt bli varmt. Rör om. Smaka av med salt.

  5. Häll upp soppa i tallrikar. Dela fiskpinnarna på mitten och tillsätt soppan.

Kockens kommentar

Fiskpinnar är färdiglagad mat som säljs djupfryst i handeln. Enligt en studie av Testfakta 2004 är skillnaderna stor mellan olika sorter. Både när det gäller pris, hur feta de är och hur mycket fisk de egentligen innehåller. M.a.o. läs på förpackningen.

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Pestosoppa med fiskpinnar