Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0
Recept: 543 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 11%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 23%
Vatten 4.0 msk 0%
Lax kallrökt 100.0 gram 39%
Philadelphia naturell } 2.0 msk 12%
Avokado 0.5 styck 19%
Wasabipasta } 1.0 tsk 2%
Basilika finhackad 3.0 msk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 1%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll lite olivolja i en stekpanna och hetta upp på medellåg värme.
- Häll i äggsmeten och stek tills smeten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik och låt svalna.
- Mosa avokado och hacka basilikan.
Blanda med färskost och wasabi i en skål. - Skär laxen i lövtunna skivor. Lägg ut hälften av laxskivorna och bred ut
omellett ovanpå. Täck med resten av laxen och bred på avokadokräm.
Rulla ihop till en rulle. - Strö hackad dill på laxrullen.
Skär 2 cm tjocka laxrosor från rullen.
Lägg upp dekorativt på fat.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Laxrosor med avokadofyllning
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan