Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 1518

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 0.3 kilo 13%
Mjölk 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 msk 7%
Ägg 2.0 styck 8%
Potatismjöl 3.0 msk 8%
Pålägg:
Inlagd sill 400.0 gram 62%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis (ca 20 min).
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen.
Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt. - Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Lägg ett par sillbitar med lite inläggning på varje "kaka". Garnera med kliptt gröslök.
Kockens kommentar
Vi har på bilden valt tomatsill och senapssill som pålägg.
ALTERNATIV
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Potatiskaka med sill och gräslök
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *