Potatiskaka med sill och gräslök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatiskaka med sill och gräslök

Lägg till ingredienser

Satser (ā 16st): 1

Potatis

0.3 

kilo

Mjölk

1.0 

msk

Vispgrädde

2.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Potatismjöl

3.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

 

Pålägg:

 

Inlagd sill

400.0 

gram

Gräslök till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hoegaarden Wit

Ljust veteöl
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 1518

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 840 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.3 kilo 13%

Mjölk 1.0 msk 1%

Vispgrädde 2.0 msk 7%

Ägg 2.0 styck 8%

Potatismjöl 3.0 msk 8%

Matfett till stekning 0%

 

Pålägg:

Inlagd sill 400.0 gram 62%

Gräslök till garnering 0%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis (ca 20 min).

  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.

  3. Häll av vattnet och mosa potatisen.
    Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.

  4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.

  5. Lägg ett par sillbitar med lite inläggning på varje "kaka". Garnera med kliptt gröslök.

Kockens kommentar

Vi har på bilden valt tomatsill och senapssill som pålägg.

ALTERNATIV

Potatiskaka med lax

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Potatiskaka med romägg

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Potatiskaka med sill och gräslök