Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 679

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2715 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 19%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 500.0 gram 33%
Lax gravad 300.0 gram 20%
Äggula 3.0 styck 6%
Potatismjöl 1.0 msk 1%
Vispgrädde 3.0 dl 40%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Skär den färska laxen i bitar.
Lägg den färska laxen, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till en slät smet. - Sätt på ugnen på 175 grader och smöra en patéform.
- Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxskivorna/stavarna och laxsmeten i patéformen.
- Fyll en plåt med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
- Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås.
Passar till
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Laxpaté
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan