Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1278 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mandelmusslor färdiga } 20.0 styck 138%
Fyllningsförslag:
Vispgrädde 3.0 dl 85%
Hjortronsylt 0%
Mandarin 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Fyll botten med någon sylt, smält choklad e.d. Vispa grädden fast, gärna smaksatt t.ex. med chokladsås och lägg på.
- Dekorera med frukt, chokladflis e.d.
Allt enligt egen smak och råvarutillgång.
Kockens kommentar
Färdiga mandelformar finns att köpa i handeln. På bilden mandelmusslor med smält choklad + chokladgrädde, kolasås, jordgubbssylt, blåbärsgrädde, mandarin, äpple.
ALTERNATIV
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Gräddiga mandelmusslor
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan